Ponastavi geslo

Doživetja za vsakogar.

Izberite si nepozabni pobeg z našimi enkratnimi ponudbami. Rezervirajte ga še danes!
Your search results

S kajakom po podzemlju

,
Mežica, , Koroška, Mežica
Voden ogled
Aktivne avanture
|0 Spalnice|
Preveri razpoložljivost

Opis

Leta 1994 so ustavili proizvodno rude v mežiških rudnikih. Ob tem so prenehali črpati vodo iz rudnika, zato je le- ta zalila spodnje dele, do vodnega rova, po katerem danes prosto izteka iz rudnika. Voda je zalila tudi velike odkope, ki so jih naredili rudarji in danes izgledajo kot čarobna podzemna jezera.
Pot podzemne avanture se prične pred rudarskim muzejem na Glančniku v Mežici, kjer se turisti vkrcajo na pravi rudarski vlak. Z jamskim vlakom se peljejo po 3,5 km dolgem Glančnik rovu do Unionskega vpadnika. Od tod se peš se spustijo, 95m po stopnicah do nivoja vode. Pred vstopom v vodo dobijo potrebno zaščitno opremo ( škornje-hlače iz neoprena, nepotopljiv jopič, jamarsko čelado s svetilko) nato pa se spustijo v rov zalit z vodo, v katerem že čakajo posebni kajaki za tri osebe. Z vodnikom se odpravijo po manjši podzemni reki do jezerc skoraj 700m pod površjem zemlje, kjer se nadaljuje čarobna vožnja. Obiskovalci lahko sami veslajo po mirni in čisti vodi, ter raziskujejo podzemni labirint, zalite rove in odkope, na koncu pa se skozi ozek rov in čez manjšo brzico odpeljejo nazaj do izhodišča.
Po končani vožnji s čolni se peš odpravijo preko opuščenih jamskih delovišč, do postajališča jamskega vlaka. Med potjo pa jim vodnik s pripovedmi pričara dneve, ko v rudniku ni vladala tišina, ampak so v njem z orodjem in stroji delali številni rudarji.
Po pravi knapovški malici se z vlakom odpeljejo iz rudnika, kjer si v rudarskem muzeju lahko ogledajo še številne zanimive zbirke. Le te pričajo o delu in življenju rudarjev v osrčju gore Pece, o njihovem vsakdanjem življenju na površini, kakor tudi o rudah in mineralih, krasnih stvaritvah narave.

Celotni del ogleda traja 4 ure. V ceno je všteta tudi knapovska malica. V skupini je lahko maksimalno 10 oseb. Starostna omejitev je 10 let, minimalna višina 150 cm. Obiskovalci morajo biti primerno oblečeni in obuti za hojo. Temperatura v rudniku je okoli 10°C.

Več...
Informacija o ceni
Cena/gosta: 55 €
Naslov
Naslov: Točen naslov bo poslan prek e-pošte ob potrjeni rezervaciji.
Mesto:
Poštna Št.: 2392
Država: Slovenia
Podrobnosti
Identifikacijska številka: 18844
Dodatne informacije
Kajenje dovoljeno
Domače živali
Zabave
Otroci

Razpoložljivost

Mapa

že od 55 € Cena na osebo
×

Rezerviraj zdaj

Dodaj med priljubljene
Kontakt
Deli

Visit Koroška

Kontakt
x
že od 55 € Cena na osebo