Ponastavi geslo

Doživetja za vsakogar.

Izberite si nepozabni pobeg z našimi enkratnimi ponudbami. Rezervirajte ga še danes!
click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map

Pravila in pogoji uporabe

4. avgusta, 2021 by Vid Bricman

Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta visitkoroska.eu

Pravila in pogoji uporabe spletnega mesta visitkoroska.eu so v skladu z Splošnimi pogoji poslovanja Narda-Kareta turizem d.o.o. in Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Prosimo vas, da si pravila in pogoje ter splošne pogoje poslovanja Karete pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Spletno mesto visitkoroska.eu: spletna trgovina, ki oglašuje in ponuja ponudbe turističnih ponudnikov Koroške ter omogoča rezervacijo turističnih doživetij in nastanitev na Koroškem. (v nadaljevanju Visitkoroska)

 

Upravljavec spletnega mesta  Visitkoroska: Narda-Kareta turizem d.o.o., Prežihova ul.24, 2390 Ravne na Koroškem, matična številka: 3754588000 , davčna številka: 514 55 382, (v nadaljevanju upravljavec)

 

Uporabnik: Anonimen uporabnik spletnega mesta Visitkoroska. (v nadaljevanju uporabnik)

 

Partner: Identificiran uporabnik spletne trgovine Visitkoroska, ki  prijavi z uporabniškim imenom in geslom in uporablja Visitkoroska v skladu s pogodbo sklenjeno med upravljavcem in partnerjem. (v nadaljevanju partner)

 

Ponudnik nastanitve ali doživetja: Partner spletne trgovine, ki prek spletne trgovine ponuja svoje nastanitve ali doživetja v skladu s pogodbo sklenjeno med njim in upravljavcem. (v nadaljevanju ponudnik).

 

  1. Prevzemanje pravil in pogojev uporabe spletnega mesta

Za uporabo spletnega mesta Visitkoroska (preko spleta, pametnega telefona ali kakorkoli drugače) se strinjate s temi pravili in pogoji uporabe Visitkoroska (v nadaljevanju: pravila) kakor tudi z splošni poslovnimi pogoji Narda-Kareta turizem d.o.o.o.(v nadaljevanju : Kareta), ki so objavljena na strani www.kareta.si (v nadaljevanju: splošni pogoji). Sprejem pravil je pogoj za opravljanje rezervacij in plačil prek Visitkoroska.

Ta pravila so občasno posodobljena in spremenjena. Odgovornost uporabnika je, da s z njimi seznani in da je seznanjen z njmi vsakokrat, ko dostopa, brska oz. kakorkoli drugače uporablja Visitkoroska. Z izpolnitvijo rezervacije ali pošiljanjem povpraševanja se izrecno strinjate, da ste prebrali, razumeli in sprejeli ta pravila. Z vsako nadaljnjo uporabo Visitkoroska, tudi v primeru objave sprememb pogojev in pravil, o katerih boste obveščeni, se, kot uporabnik, s takšnimi spremembami izrecno strinjate.

 

  1. Potek rezervacije

Uporabnik pregledno na strani vidi in lahko izbira med ponudbami ponudnikov. Lahko si izbere eno ali več ponudb. Možne so rezervacije oglednih točk, doživetij, nastanitev kot tudi paketov. Lahko pošlje tudi obrazec za izdelavo paketa po meri, ki se nahaja na prvi strani.

Ko uporabnik izbere ponudbo in opravi rezervacijo, v okviru sistema Visitkoroska, se ta rezervacija sprva  pošlje kot povpraševanje ponudniku.

Obvestilo o povpraševanju dobita po elektronski pošti tako Kareta kot ponudnik. Po prejetju  povpraševanja ima ponudnik 24h da potrdi rezervacijo.

Če je rezervacija potrjena s strani ponudnika dobi uporabnik potrditev rezervacije na njegovo elektronsko pošto. To elektronsko pošto je moral uporabnik vpisati pri registraciji za oddajo povpraševanja ali rezervacije. Vključno s potrditvijo rezervacije dobi uporabnik po elektronski pošti tudi predračun.

Pri izračunani skupni ceni rezerviranih storitev je izpisano katere storitve in ostale elemente cena vključuje, za koliko oseb cena velja in katera so obvezna doplačila. Tako potrjena pravila so razvidna v e-pošti s potrdilom o opravljeni rezervaciji.

Z potrjeno rezervacijo preko strani Visitkoroska vstopa uporabnik v neposredno in pravno zavezujoče pogodbeno razmerje s Kareta, s tem stopijo v veljavo splošni pogoji ter pravila in pogoji Visitkoroska.

Kareta uporabniku pošlje predračun in tega uporabnik v celoti plača Kareti do odhoda na oddih/potovanje, v skladu z plačilnimi pogoji, če želi obdržati rezervacijo. Če tega ne stori se smatra, da je uporabnik od rezervacije odstopil.

Kakor uporabnik poravna celoten znesek pri Kareti dobi Karetin vavčer s katerim pri ponudniku dokazuje, da je storitev že plačal.

V primeru plačila na več obrokov ali drugih načinov plačila kot so turistični boni se naj uporabnik obrne direktno na Kareto: info@kareta.si; 031 721 784.

 

  1. Odpoved rezervacije

Z rezervacijo določene ponudbe ponudnika se strinjate s splošnimi pogoji Karete in s tem z  odpovednimi roki. Ta so razpoložljiva na spletni strani www.kareta.si.

 Če želite spremeniti ali odpovedati vašo rezervacijo, se obrnite direktno na Kareto: : info@kareta.si; 031 721 784.

 

  1. Plačila

Naše storitve so za vas uporabnike brezplačne. Za razliko od večine drugih ponudnikov podobnih ali enakih storitev, vam svojih storitev ne zaračunamo in cenam nastanitev ne dodajamo provizij.

Prav tako nikoli ne bremenimo vaše kreditne kartice. Za bivanje plačate neposredno Kareti, ta potem ureja plačila do ponudnika.

Možnosti plačila so objavljena na spletni strani www.kareta.si v splošnih pogojih, lahko pa direktno kontaktirate Kareto za posebne želje.

Kareta tudi sprejema plačilo v obliki turističnih bonov, prosim da se o natančnejših informacijah pozanimate direktno pri Kareti.

 

  1. Tehnične težave pravilnost objav

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si upravljalec pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

V vsakem primeru se lahko obrnete na našo tehnično pomoč: od ponedeljka do petka, med 8.00 in 14.00. Kontakt:  info@visitkoroska.eu; 031 721 784

Pri opravljanju naših storitev objavljamo in posredujemo informacije, ki jih v Visitkoroska vnašajo ponudniki  sami ali jih v njihovem imenu in za njihov račun vnaša Kareta. Nad vnosi imajo ponudniki  popoln pregled in za njihove vnose prevzemajo popolno odgovornost – tudi in še zlasti do vas, uporabnikov.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu.

 

  1. Informacije COVID-19

Glede aktualnih določil za Covid-19 se lahko pozanimate v Karetini poslovalnici po telefonu 031 721 784 ali elektronski pošti pocitnice@kareta.si.

Potrebno se je vnaprej pozanimati  o aktualnih NIJZ priporočilih za regijo in za posamične turistične objekte in storitve.

Svetujemo ureditev EU DIGITALNEGA COVID POTRDILA. Ravno tako svetujemo sklenitev primernega zavarovanja, informacije spet pridobite pri naših komercialistih.

Za skupine velja, da  odgovorna oseba udeležence obvesti o aktualnih ukrepih v zvezi z Covid-19  in jih vsi v skupini upoštevajo in spoštujejo med  izletom/potovanjem. Več informacij na strani www.kareta.si

 

  1. Turistični bon (TB 20 in BON 21)

V turistični agenciji Kareta je možno unovčiti Turistični bon 2020 (krajše TB 20) za nastanitev z zajtrkom po celi regiji Koroški. Preko TA Kareta se uredi rezervacija, plača se z TB 20 direktno pri ponudniku. Za unovčenje bona je potrebno: da nas o tem predhodno obvestite, navedete višino zneska in poimensko navedete vse potnike skupaj z rojstnimi datumi.

V Turistični agenciji Kareta je možno lastne turistične aranžmaje, to je pakete, ki vsebujejo 2 ali več turističnih storitev, plačati s turističnim bonom 2021 (krajše BON 21).

Za unovčenje bona je potrebno: da nas o tem predhodno obvestite, navedete višino zneska, ki ga boste koristili z bonom in predhodno izpolnite obrazce (Potrditev unovčitve bona, Pooblastilo tretji osebi za unovčitev bona, Izjava o prenosu bona) ter nam jih skupaj s fotokopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list) pošljete na mail info@kareta.si ali po pošti na naslov : Narda-Kareta turizem d.o.o., Prežihova ulica 24, 2390 Ravne na Koroškem.

Tako za TB 20 kot za BON21 vam lahko TA Kareta posreduje vse potrebne obrazce, če zaprosite.

 

  1. Reševanje sporov

Uporabnik in upravljavec se sporazumeta, da bosta morebitne spore reševala po mirni poti, v kolikor pa to ne bi bilo mogoče, bodo ta pravila in pogoji, in provizija za naše storitve urejeni in razlagani v skladu s slovensko zakonodajo. Vse spore, ki izhajajo iz omenjenih splošnih pravil in pogojev naših storitev, se obravnava izključno na pristojnih sodiščih v Sloveniji.

Povezava na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS),po zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov od spletnih trgovcev oziroma ponudnikov storitev dobavljenih preko spleta : na https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

 

  1. Kontakt

V zvezi s temi pravili in pogoji uporabe lahko stopite v stik z upravljavcem spletnega mesta Visitkoroska:

Narda-Kareta turizem d.o.o.,

 ki ima sedež na naslovu: Prežihova ul.24, 2390 Ravne na Koroškem, Slovenija, 

ali z e-pošto: info@kareta.si, tel.: 00386 31 721 784.

Kareta turizem je DDV zavezanec.

 

Ravne na Koroškem, dne 3.8.2021